Ambulanța pentru Monumente 

județul Sălaj

În cursul anilor 2020 și 2021, în calitate de coordonator al proiectului la nivelul județului Sălaj, asociația a organizat și realizat lucrările de punere în siguranță a cinci biserici de lemn aflate în pericol, anume bisericile din Zalnoc, Răstolțu Deșert, Porț, Hida și Bozna. În cursul acestui demers a colaborat cu alte asociații, cu diverse Instituții bisericești și autorități locale precum și cu o serie de entități private.

Biserici Înlemnite

Cartare fotografică

Proiectul fotografic propus de către Asociația ARHAIC: „Biserici Înlemnite – o cartare fotografică” caută să prezinte în limbaj fotografic publicului larg și actorilor implicați, situația reală a bisericilor de lemn din România. Cea mai directă și de impact metodă de a trasmite situația reală din teren, se poate obține cu ajutorul fotografiei. Acest proiect nu ar putut fi realizat fără contribuția arhitectul și fotograful Ovidiu Micșa, consacrat în domeniul fotografiei de arhitectură dar implicat și în proiecte de patrimoniu cultural, cu un doctorat ce analizează percepția dobândită prin intermediul fotografiei de arhitectură. Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al Ordinului Arhitecților din România.

Porți și împrejmuiri tradiționale

județul Sălaj

Proiect aflat în stadiul incipient, proiect prin care se propune o radiografie asupra porților tradiționale și istorice din județul Sălaj, atât din mediul rural cât și din cel urban.

Alte proiecte în derulare

Investigații dendrocronologice a bisericilor de lemn

Colaborarea în proiectul „Pixels for Heritage”

Colaborarea în proiectul „Biserici de lemn din zona Codrului, tururi virtuale”