implică-te

Cum poți ajuta?
devino voluntardonează
MONUMENT ÎN PERICOL?

Contactează-ne

Dacă ai cunoștință de un monument aflat în pericol care se găsește în județul Sălaj, te rugăm să ne trimiți detalii despre acesta și datele tale de contact, prin intermediul formularului accesat prin butonul alăturat. Mulțumim!

VREI SĂ AJUȚI?

Înscrie-te ca voluntar

Cum poți deveni voluntar? Completează datele tale în formularul următor și te vom contacta cât mai curând posibil. Te așteptăm!

Vrei să acorzi un sprijin?

Donează

Donația ta va fi utilizată pentru achiziționarea de materiale necesare  pentru punerea în siguranță a patrimoniului cultural al județului Sălaj. Detalii despre proiectele trecute și viitoare se găsesc în paginile site-ului nostru. Pentru donații în cont, găsiți informațiile necesare în pagina Despre. Vă mulțumim!

cunoști pe cineva?

Spread the Word

Dacă în jurul tău sunt persoane  interesate de proiecte de genul celor în care este implicată asociația noastră, dar nu au auzit de noi, te rugăm să le spui despre acest site și despre Ambulanța pentru Monumente. Orice ajutor este binevenit!

Intervenții 2022

iul 17 - Biserica de lemn Bocșița

Perioada 17 iulie – 14 august Biserica a fost retrocedată acum câțiva ani micii comunități greco-catolice din sat. După finalizarea lucrărilor, credincioșii speră să poată reintroduce biserica în circuitul cultic. Monumentul are probleme serioase la nivelul învelitorii, mai ales în zona prelungirii realizate în perioada interbelică (1925).

 

AUG 15 - Grup statuar din Benesat

Perioada 15 august – 28 august Ansamblul de statui din Benesat este reprezentat de un grup statuar din piatră de gresie, printre care una mai mare, a Maicii Domnului, ansamblu realizat în prima jumătate a secolului XIX. Cândva în mijlocul acestor statui era și o răstignire de lemn. Statuile vor fi curățate, consolidate și reașezate în poziția originară iar terenul va fi sistematizat pentru a permite scurgerea apelor meteorice.

Calendar Ambulanța pentru monumente

Vizualizare calendar național complet pe regiuni al intervențiilor programate în anul curent.